Online verbinden

Misschien ken je mij of ons al van voorheen maar het is evengoed mogelijk dat je ons nog nooit ontmoet hebt en vindt je het wel fijn om even kennis te maken alvorens je hier bij ons op bezoek komt en/of om je vragen te stellen...


Zie je het momenteel -om bepaalde redenen- niet zitten om naar Frankrijk te reizen, dan kan je deelnemen aan het online activiteitenaanbod dat je hieronder kan lezen.

Ik luister ook graag naar al je vragen, bemerkingen, suggesties in verband met ons aanbod, jouw aanbod, de website... Maar ik luister vooral graag naar JOU, naar je stem, naar je levensverhaal, eventuele zorgen...
Als je dit fijn vindt deel ik met jou mijn spiritueel ritueel waarin ik voor jou onder andere een persoonlijke 'Mindful gedicht' zal schrijven. Meer info hierover op de pagina: Mindful gedichten | Het Bezenhof Herbronning.

Laat via onderstaand formuliertje weten wanneer je bij voorkeur een Skype gesprek zou willen (je kan enkele data en uren voorstellen). Je kan ook aangeven welke activiteiten online je wenst te doen. 

Online activiteiten

Net als toen ik nog in België woonde bied ik nu ook activiteiten online aan. In het aanbod hieronder beschreven kan je jouw favoriete activiteit en jouw moment(en) kiezen wanneer het je goed uitkomt en maak dan via bovenstaand formuliertje gerust een afspraak met me. 
Of heb je zin om samen met jouw organisatie (of een organisatie die je goed kent) online yogalessen, actieve of rustige, geleide meditaties, mindful gedachten & gedichten te organiseren? Spreek hen erover aan en dan bekijken we verder wat, wanneer en hoe... 
Voor deze online lessen vraag ik een vrije bijdrage die zal ingezet worden voor gemaakte onkosten in het Bezenhof Herbronning.

Alvast hartelijk dank voor jouw deelname en vrije bijdrage!

 

Mindful gedichten & gedachten

Naast yoga en mindfulness ben ik ook gepassioneerd door dansen en schrijven. Ik schijf al een hele poos gedichten, steeds van uit het hart. Sinds we hier in Frankrijk wonen en ik mindfulness ook dagelijks in de praktijk toepas ben ik als vanzelf begonnen met het schrijven van Mindful poëzie. Tijdens de retraites deel ik ze graag met anderen.
Kan of kon je er niet bij zijn maar wil je graag toch mijn gedichten horen, dat kan zeker!
En wat ik nog fijner zou vinden: ik deel graag mijn persoonlijk spiritueel ritueel met jou waarbij ik een spreuk en soulprent voor jou trek, hierrond een geleide meditatie met je doe en me laat inspireren tot het schrijven van een persoonlijk gedicht! Hoe dit precies in z'n werk gaat, kan je lezen op de pagina: Mindful gedichten | Het Bezenhof Herbronning.
Spreekt het je aan? Neem dan zeker contact met me op via bovenstaand formuliertje.

 

Ander online aanbod:

Yoga

 

 • Lu Jong yoga is een oude Tibetaanse bewegingsleer die helend werkt. Het brengt algehele vitaliteit en energie, verhoogt je weerstand, geeft je innerlijke rust en bevordert de balans tussen lichaam en geest. Lu Jong bestaat uit een serie van 21 eenvoudige oefeningen die zowel door jong als oud, soepele en minder flexibele mensen kunnen uitgevoerd worden. Je kan er ook voor kiezen deze oefeningen (of enkele) op een stoel te doen. De bewegingen zijn opgedeeld in 4 reeksen: 5 elementen – 5 lichaamsdelen - 5 vitale organen en 6 condities.
  De bewegingen worden gecombineerd met bewuste ademhaling.

 • Yin yoga is een langzame vorm van yoga met rustige houdingen. Hierbij worden posities langer vastgehouden, zo’n 3 tot 5 minuten. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.
  Het is het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste mensen aanspreekt. Deze yogastijl is juist zo fijn omdat men even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kan nemen voor het lichaam.
  Ik bied ook Yang-Yin lessen aan waar we eerst een oefening op een Yange manier uitvoeren (mannelijke tegenhanger van yin – dus eerder hard, snel en kort de posities aanhouden) en daarna doen we een yin-houding. We wisselen dus steeds af van Yang naar Yin om het contrast tussen beiden nog beter te voelen.

 • Mindful yoga leert je om terug te komen naar je lichaam. Je adem en je fysieke sensaties te gebruiken als een anker in het huidige moment.⁠ Het fijne is dat je er dus ook helemaal niet lenig voor moet zijn. Ook een goede conditie is niet nodig. Het gaat om te voelen wat er gebeurt in je lichaam. Op te merken hoe bepaalde houdingen voelen in je lijf. Met respect voor de grenzen van je lichaam. Gewoon zitten en bewust op je houding of je ademhaling letten is dus eigenlijk al Mindful yoga. 
  Ook oncomfortabele houdingen leer je te ervaren, zonder oordeel. Je leert aanwezig te zijn zonder weerstand voor het huidige moment. Wetende dat het over zal gaan. De volgende houding komt er al aan.
  En waar zit de link met Mindfulness? Wel, bij mindfulness richt je je aandacht op het huidige moment zonder daarover een oordeel te vellen. Je tracht een neutrale toeschouwer te zijn. Bij Mindful yoga leer je als een objectieve waarnemer te kijken naar je lichaam, je adem, je gedachten en emoties.

 • Bij Yoga dance gaan we bewegen en dansen op muziek, met enkele yogahoudingen erin vermengd! Yoga Dance is zowel geschikt voor dans- als yoga liefhebbers en helpt om je vrijheid in beweging en (zelf-) bewustzijn te vergroten. Indien je dit wenst kan je op voorhand enkele van jouw favoriete muzieknummers doorgeven! Om geen volledige sessie online muziek te hoeven gebruiken (is technisch nogal lastig) wil ik deze Yoga Dance beperken tot een paar muzieknummers per les. Daarom zet ik het graag in als intro of slot van een yogasessie of andere activiteit.

Mindfulness meditaties

Mindfulness is het vermogen om volledig aanwezig te zijn in het moment. Zonder jezelf te laten afleiden door gedachten, zonder jezelf te verliezen in gedachten aan het verleden of de toekomst. Mindfulness gaat er dus om dat je volledig aanwezig bent in je lichaam, en je bewust bent van wie je bent en wat je doet. Mindfulness is in principe gewoon meditatie.

 • Jouw thema: Indien je dit wenst kunnen we mediteren rond een bepaald thema dat jou bezig houdt of waar je mee worstelt. Ik laat me bij de meditatie ook door het moment zelf inspireren, en eventueel door een gekozen Boeddhistische spreuk. Nadien nemen we altijd even tijd om na te voelen en na te bespreken (indien je liever in stilte wilt eindigen is dat zeker ook goed)
 • Het kan ook een mix zijn van wat bewegen en daarna zittend mediteren 
   

Geleide meditaties met specifiek thema

Hier begeleid ik jou terwijl je zit of ligt en neem ik je mee op een innerlijke reis…
We nemen ook hier de tijd om na te voelen en het kort bespreken indien je dat wenst.
Je hebt keuze uit volgende thema’s of een ander thema naar keuze

·        Yin-energie in balans brengen

·        Yin-energie bij vermoeidheid of uitputting

·        Chakra’s reinigen en activeren

·        Hart-meditatie

·        Spanning en stress loslaten

·        Je innerlijke kind bevrijden & helen

·        De ‘helende waterval’

·        Diepe slaapmeditatie

·        Thema’s uit de ‘Flow mantra meditaties’ kunnen ook apart als geleide meditatie gedaan zonder de Flow mantra
         dance, soms met en soms zonder begeleidende muziek. Enkele voorbeelden van thema’s: Zorg voor je lichaam –
         Rust & Vrede – Ode aan de gevoeligheid - Rainforest healing – Healing door de elementen water – vuur – lucht en
         aarde,…

 

Mantrasongs & -flows

De kracht van muziek en zang wordt ingezet om gestagneerde energieën opnieuw te laten stromen, levensvreugde aan te wakkeren en te groeien in de kwaliteit van tegenwoordigheid.
Ik wil dit graag met jullie delen:

 • Een korte klankmeditatie waarbij klank maken gecombineerd wordt met een Mindfulness meditatie en lichaamsbewustzijn, dit om de sessie te starten. Klank maken vanuit de authentieke kern helpt om opnieuw echt en oordeelloos je stem te gebruiken of te kunnen zingen.
 • Het luisteren en meezingen met mantrasongs. Ik heb vele mooie Engelstalige mantrasongs rond diverse thema's! Er zijn zowel rustige, helende nummers als meer 'up-tempo' songs met leuke ritmes bij.
 • Mantra Flows zijn vaak een combinatie van yoga houdingen & vrije dansbewegingen soms eenvoudige choreografieën – net als bij de Yoga Dance (zie hierboven)- maar dan uitgevoerd op mantrasongs.
 • We eindigen de sessie meestal met een geleide meditatie of relaxatie rond het thema van die bepaalde mantra. Enkele voorbeelden van thema’ die in de mantra’s aan bod komen: Zorg voor je lichaam, Rust & Vrede, Loslaten, Ode aan de Gevoeligheid, Rainforest flow, Healing door de elementen aarde-water-vuur-lucht...
 • Ook heb ik enkele helende mantrasongs rond hetthema Innerlijke Kind die we kunnen inzetten rond jouw thema waar je mee worstelt en eindigen met een helende geleide meditatie.

Actieve meditaties 

Hier gebruiken we het lichaam actief, om het lichaamsbewustzijn te vergroten en tot een ervaring van eenheid te komen. Je komt in een diepe staat van ontspanning door beweging, lichaamsexpressie en/of dans.

* Qi Gong, meditatie in beweging

Qigong is al meer dan 5000 jaar oud en maakt deel uit van de 'Traditionele Chinese Medicijnleer' die haar oorsprong heeft in veelomvattende theoretische structuren, waaronder Yin & Yang, de Vijf Elementen, het energiesysteem van het menselijk lichaam met haar meridianen, energiepoorten, Dantian en meer. Omdat er vaak lichte rek- en strekbewegingen gebruikt worden om Qi (= levensenergie) te reguleren en mobiliseren, wordt het ook wel Chinese Yoga genoemd, al is het veel omvattender dan dat. Met langzame, zachte bewegingen en het verenigen van onze aandacht met de beweging, komt de geest in een diepe kalme, ontspannen staat. Daarom wordt het ook wel meditatie in beweging genoemd.
Ik beoefen regelmatig enkele van deze rustgevende oefeningen en deel deze graag met jullie in combinatie met een Mindfulness meditatie & relaxatie op het einde van de les. Het kan ook gecombineerd worden met andere Yoga-oefeningen (keuze 1 uur of 1,5 uur)

* Actieve Osho meditaties (1 uur):

 • Dynamische Meditatie

De beste tijd voor deze meditatie is de ochtend. De meditatie geeft je een krachtige energiestoot, die de hele dag blijft doorwerken. De meditatie begin met het opwekken van de levenskracht door diep chaotisch ademhalen en een emotionele energie-explosie. Via verschillende fasen komen we in een diepe en dankbaar stemmende stilte. Je raakt opgekropte emoties en spanningen kwijt en kunt de nieuwe dag fris beginnen.

 • Kundalini Meditatie

Deze meditatie wordt ook wel de zustermeditatie van de dynamische genoemd. Zij vindt bij voorkeur in de avond plaats en bestaat uit vier fasen waarbij we eerst het lichaam zacht losschudden en de opgewekte energie (kundalini) door het hele lichaam laten stromen. Daarna gaan we over in dansen en stilte en uiteindelijk gaan we op de grond liggen. Het is een aangename en effectieve methode om los te komen van de opgehoopte spanningen van de dag.

 • Lach Meditatie (30 min of 1 uur)

Lachen is geweldig gezond, zowel lichamelijk als geestelijk. Osho zag de transformerende kracht van het lachen en maakte hiervan een van zijn eerste actieve meditaties. Het bijzondere van deze lachmeditatie is dat je zomaar lacht, zonder reden of aanleiding. Ook al speel je het in het begin, na een tijdje komt het ontspannen lachen vanzelf en krijgt het zijn helende werking. Na de lachsessie gaan we even op de vloer liggen, connecteren met de aarde en ten slotte sluiten we vrolijk dansend de meditatie af.

 • Nataraj Meditatie

‘Nataraj’ is het sanskriet woord voor ‘heer van de dans’. Het is dus de energie van het dansen. Het is dansen als een totale meditatie, waarbij alle innerlijke verdeeldheid verdwijnt en er een subtiel, ontspannen bewustzijn overblijft. Dit is een pure dansmeditatie die drie fasen kent en ongeveer een uur duurt. Als je deze meditatie met hart en ziel doet, merk je dat zij een heel prettige, gemakkelijke en natuurlijke manier is om naar binnen te keren.

* Chakra dance meditatie (1 uur):

De meditatie duurt een uur en is opgebouwd uit drie fases en wordt gedaan op muziek hiervoor speciaal gecomponeerd (Ravi). De eerste fase van deze meditatie is een serie actieve meditatie oefeningen waarbij we al dansend, bewegend blokkades vrij maken en de energie bevrijden in de verschillende dimensies of chakra’s – in ons spirituele lichaam. Als deze blokkades in de chakra’s oplossen, opent zich een krachtig innerlijk gewaar zijn. Je kan kleuren en/of warmte ervaren in de gebieden van de geopende chakra’s als de energie begint vrij te komen. Daarna is er een geleide meditatie waarbij je kan gaan liggen in stilte en ik je nog eens doorheen al de chakra’s heen leid zodat jij kan gaan voelen hoe deze meer geopend zijn. 

Laat me maar weten wat jouw voorkeur is of misschien wil je wel van een aantal dingen (al dan niet samen) proeven…Het is best mogelijk om in 1 les een mix te maken. Heb je geen bepaalde voorkeur, ook prima, dan zien we wel op de moment zelf! Kijk wanneer er een plaatsje vrij is in je agenda, maak een afspraak en we  beginnen er aan! Ik ont-moet je graag virtueel!

 Hoe kun je jezelf goed voor een online sessie voorbereiden? 
* Creëer wat ruimte om te bewegen. Als je met meerderen samenwoont kijk dan hoe je een
   ruimte voor jezelf kunt creëren waar je in je meditatie/yogasessie kunt 'duiken' in aanwezigheid.
* Minimaliseer andere afleidingen. Zet je telefoon en andere apparaten uit. Ruim de ruimte wat op of
   dek bepaalde dingen af waarvan je weet dat ze je afleiden.
* Draag comfortabele kleding, in laagjes, voor warmere en koelere momenten.
* Zet wat water of thee klaar voor tijdens de sessie mocht je lichaam daar behoefte aan hebben. 

* Het is raadzaam een fijne plek te creëren, voor zowel tijdens als na de sessie. Voorzie een matje,    
   dekentje, stoel of zitkussen.

* Voor een Yin of Yang-Ying yogales: enkele dikke en dunne kussens of enkele fleeces

* Net voor de start: ga een paar keer diep ademhalen, maak ruimte voor je innerlijke glimlach… ontspan en
   geniet van je sessie!

Hoe kun je jezelf technisch voorbereiden?

Gebruik bij voorkeur je laptop of computer. Ipad of smartphone kan ook, maar biedt minder mogelijkheden. Ik gebruik het programma Skype. Indien je deze app op je Pc heb, des te gemakkelijker... indien niet, hoef je het niet speciaal te downloaden. Ik stuur je een link waarmee je direct in ‘mijn vergadering’ terecht komt.

Graag tot weldra!