Mindful gedichten & gedachten...


Ik ben naast yoga, dans, mindfulness ook gepassioneerd door het creëren van soulprenten en schrijven. Vooral het schrijven van persoonlijke gedachten en gedichten. Ik schrijf steeds datgene wat via mijn ziel opgevangen wordt en doorheen mijn hart naar buiten stroomt. Hetzelfde principe geldt voor het creëren van mijn soulprenten.
Sinds we hier in Frankrijk in de stilte en natuur wonen en ik mindfulness ook dagelijks in de praktijk probeer toe te passen stroomt het creëren van deze persoonlijke prenten en het schrijven van 'mindful gedachten & gedichten' bijna als vanzelf. Omdat ik er de tijd voor heb én voor maak ook, omdat het stilaan stil wordt in mezelf...

Ik vertel je alvast graag mijn ochtendritueel dat ik elke dag uitvoer:
ik start met het vragen aan mijn beschermengelen of aan het Universum om me te ondersteunen deze dag, om mijn hart, geest en ziel open te stellen zodat ik datgene kan ontvangen wat ik nodig heb op dit moment.

Ik spreek een intentie uit of als er iets is dat me erg bezighoudt op dat moment dat stel ik hierrond een specifieke vraag.
Daarna vraag ik om me te begeleiden bij het trekken van een geschikte spreuk uit m'n Indiase zakje gevuld met Boeddhistische wijsheden en bedank hen voor hun steun. Als ik dan een signaal van hen ontvang dan haal ik op dat moment -met gesloten ogen- steeds deze er uit die ik precies nodig heb! Ik lees hem hardop voor, herhaal het nog eens in stilte.
Ik herhaal dit zelfde ritueel nu met het trekken van één van mijn zelfgemaakte soulprenten en mediteer dan vervolgens rond dit thema. 

Helemaal gevuld met nieuwe energie en inspiratie schrijf ik dan vloeiend die woorden op die via mijn ziel langs mijn hart binnenstromen en creëer het tot een gedicht of mindful gedachte. 

Volledig opgeladen en met een frisse blik begin ik dan mijn dag en neem deze spreuk en prent ook mee tijdens mijn dag en mijn bezigheden. Ik herhaal steeds diezelfde spreuk en haal het beeld opnieuw voor mijn ogen. Het doet me letterlijk en figuurlijk even stil staan, het brengt me terug in het hier en nu, het voedt me, het houdt m'n aandacht scherp. En het maakt ook dat ik nog meer inspirerende soms ook helende gedichten & mindful gedachten, ideeën spontaan neerschrijf.

 

Dit is het spiritueel ritueel dat ik dagelijks voor mezelf doe en als jij dat wenst deel ik dit ritueel ook heel graag met jou! Of als ik je geïnspireerd heb om zelf je mindful gedachten te transformeren tot gedichten, wil ik het heel graag horen/lezen! 
Als jij dit wilt kan ik ook jouw Mindful gedicht hier op deze pagina plaatsen (met al dan niet jouw naam erbij!). En wie weet... als we samen voldoende fijne gedichten hebben kunnen we er een heuse 'Mindful gedichtenbundel' van maken!

Als je interesse hebt kan je me contacteren via het onderstaand formuliertje.

Net als mijn andere online en ook al onze live activiteiten in het Bezenhof
doe ik ook dit vanuit mijn hart en ziel en dus helemaal gratis en vrijwillig!

Hier kan je al enkele gedichten lezen waarvan enkelen met de Boeddhistische spreuk er als titel bij geschreven en de bijhorende prenten die ik trok.
Deze droeg ik ook voor tijdens de thema sessie 'Mindful gedachten en gedichten' op de online Mindfulness retraite van SeeTrue op 1/6/'22

 

Geïnspireerd door de themasessie rond het Innerlijk Kind gebracht door
Jan Hin op deze Mindfulness retraite schreef ik volgend gedicht:

 

Vandaag
is de perfecte dag

noem het de overwinning
van het hart op het hoofd
ik had het nooit geloofd
maar ja, vandáág
is het de perfecte dag
voor de verering
van m’n kind
die ik lang geleden
pijnlijk triest achterliet

Vanaf nu mag zij
eeuwig verblijven
in de grootste kamer
van mijn hart
gekoesterd teder
fluister ik heel zacht:
ik zie jou, ik hoor jou, ik voel jou
en ik respecteer jou

Onvoorwaardelijk
hou ik van jou
mijn lieve sterke meid
ik laat je nooit meer alleen
zal er altijd voor je zijn



‘De grootste beperkingen zijn de beperkingen
die ik mezelf opleg’


Ik wil niet beperkt zijn
me niet langer
klein houden
niet meer die pijn

Ik heb vertrouwen
in het Universum
de grote Godin
in mezelf

Omdat ik weet

dat ik het kan
dus durf te Zijn
wie ik werkelijk ben

Veel meer blijheid
dan ik had gedacht
een onstuitbare kracht
maakt me innerlijk vrij

 

Met een bijzondere dank aan Happinez.nl voor hun sympathie voor ons project en het bezorgen van gratis oude nummers waarvan wij gretig
gebruik maken voor o.a. de mooie en inspirerende foto's!

Neem contact met me via onderstaand formuliertje en ik contacteer je dan zeker terug!

Als je graag online het ritueel samen wenst te doen geef een paar voorkeurdata en uren op, ik bevestig dan wat past voor me.