Zin om deel te nemen aan de zomerse Community en samen live/online te mediteren
in samenwerking met de online retraite van I AM-SeeTrue?

 

Welkom in onze community waar we samen zullen leven, werken, mediteren, genieten van de stilte en de natuur... We vormen een unieke tijdelijke gemeenschap op basis van co-creatie en community werk.
Zowel 's ochtend als 's avonds zullen we ook samen mediteren, dit in samenwerking met de online retraite van I AM-SeeTrue. We hebben zowel enkele begeleiders als alle leden uitgenodigd om samen te komen mediteren, zowel live als online. We zullen een aantal sessies zelf begeleiden van hieruit, op andere momenten zullen we samen online de meditaties meevolgen van hieruit (als er retraites plaatsvinden niet tijdens de weekends vanwege andere starturen)
Iedereen welkom om samen met ons live (en/of online) te komen mediteren en mee te doen aan de andere community activiteiten. 
Ook de thuisblijvers kunnen dus deelnemen aan deze meditaties van de online retraite. Je kan je hiervoor aanmelden via de retraite website van SeeTrue: mindfulness-retraite.online


Welke periode?

De zomerse community start vanaf 21 juli en duurt tot en met 14 september. Je kiest zelf hoe lang je blijft, het minimum is 1 week.

 

 • Vanaf donderdag 21/7 tem woensdag 10/8 kan er enkel nog gekampeerd worden met eigen kampeermateriaal (tent, caravan, busje. Opgelet, geen grote campers!) of in onze stacaravan.
  (Voor de retraite met Vedic Art (23 tem 29/7) zijn nog 2 plaatsjes in een gedeelde kamer vrij. Voor de lichaamsgerichte retraite (3 tem 9/8) is nog een plaats vrij voor 1 man in een 3 pers.kamer)


 • Vanaf donderdag 11/8 tem woensdag 14/9 is momenteel alles nog mogelijk (kamers + kamperen)

 

Voor wie min. 3 weken in de community verblijft en ook meehelpt is er een mogelijkheid om aan de eerste
2 retraites super voordelig deel te nemen: Basiscursus Vedic Art eind juli en de lichaamsgerichte retraite begin augustus (beperkte plaatsen)! Meer info vindt je verder in de tekst. Ook als je minder lang blijft kan je nog gebruik maken van de zomer promo-actie.
Voor meer info over de zomer retraites: Retraites | Het Bezenhof Herbronning

 

Een community...

Zou je graag eens een korte of langere periode samen willen leven in een bewuste omgeving? Samen leven, mediteren en werken in harmonie met jezelf, de mensen om je heen en de natuur? Wij vormen een familie van gelijkgestemden waar je kan thuiskomen, landen, verbinden en uitwisselen... Het voordeel van gemeenschappen is dat je nooit alleen bent… Het geeft zo veel energie omringd te zijn door een warme familie die je ondersteunt, voedt en grondt. Als je iets nodig hebt, staat er altijd iemand voor je klaar.

Gebaseerd op de filosofie “Wij zijn één” verbinden we met elkaar, in een tijd waarin het meer nodig is dan ooit. We helpen elkaar verbinden met onszelf, onze medemensen en de natuur.

We leven samen volgens enkele basisprincipes:
- Wees liefdevol en respectvol naar jezelf, je medemensen en je omgeving.
- Zonder oordelen, geen uitsluiting, iedereen is gelijk-waardig.

Dagindeling: 

 

 • Ontbijt: samen om 7.30u (indien je minder uurtjes community-work wenst te doen kan dit ook na de ochtendmeditatie, tijdens retraites ontbijten we met z'n allen om 9u) 

 • Ochtendmeditatie 8u - 8.45u: met eerst 15 min. beweging en dan een mindfulness meditatie die zowel live als online gevolgd en soms van hieruit begeleid zal worden!
  (Op zaterdag en zondag is de online meditatie om 10u gepland. We volgen deze niet als er retraites plaats vinden omwille van het programma van de retraite die dan al start. Indien er voldoende mensen in de community zijn kan er een apart groepje gevormd worden die ook deze online meditaties kan meevolgen)

 • Voormiddag: mogelijk tussen 9u en 13u: community-work (uren zelf te bepalen)

 • Lunch: samen rond 13u.

 • Namiddag: vrije tijd om te ontspannen, alleen of samen leuke activiteiten te doen, zie ook bij co-creatie 

 • Gezamenlijk diner rond 19u (dat samen met Paul en enkele mensen van de community bereid wordt)

 • Avondmeditatie: om 20u die zowel live als online gevolgd en soms van hieruit begeleid zal worden!
  (Niet tijdens de weekends)

 • Avondactiviteiten vanaf 20.30u - ca 22u: in co-creatie vb. stiltewandeling, musiceren & mantra’s zingen, creatieve activiteit, samenzitten in cirkel bij het vuur, delen en taken bespreken voor morgen... (tijdens retraites kan je met een vrije bijdrage eventueel meedoen met de geplande avondactiviteiten)


Met co-creatie...

De opzet van co-creatie is dat iedereen een inbreng kan hebben tijdens de avondactiviteiten maar dit is nooit verplichtend: je kan jouw kwaliteiten, kennis, passies delen met de gemeenschap. Dit kunnen activiteiten of rituelen zijn die passen bij de filosofie van de gemeenschap, zoals bewustwording,  spiritualiteit, gezondheid, creativiteit, zelfvoorzienendheid,...maar je mag dus ook gewoon deelnemen. Het is ook mogelijk om eventueel in de namiddag met een klein groepje te co-creëren, naar gelang ieders interesse.

Dit zijn voorbeelden van activiteiten die wij zullen inbrengen:

- Mindfulness meditaties ('s ochtends en 's avonds online en live)

- Yoga & Qi gong

- Stiltewandelingen & bosbaden

- Kajakken, bootje varen & zwemmen in de pure natuur (we hebben kajaks/bootjes en rijden samen naar de plek)

- Petanque

- Boogschieten

- Zingen & musiceren

- Deelcirkels bij het vuur met o.a. avondritueel met mindful gedichten lezen, schrijven... 

We kijken ook uit naar jouw kwaliteiten en passies die je met de community wenst te delen. Maar voel je vrij, dit is zeker niet verplicht!


En met community taken...

In de voormiddag klussen we samen waarbij je zelf kan bepalen hoe lang je die dag wenst mee te helpen. Opgelet! Wie graag voordelig wenst mee te doen met retraite(s) vragen we 4u/dag mee te helpen! (meer info, zie verder) We bespreken tijdens het ontbijt wie dagelijks (samen) het eten wilt bereiden enz.

Overzicht van community taken:

- We geven begin juli nog even voorrang aan het verder afwerken van de huisjes waarbij je kan helpen met eenvoudige 
   klusjes. bvb. stenen schoonmaken, aangeven of met kruiwagen wegvoeren, materialen aangeven,...

- De gastenhuizen 'instapklaar' maken voor de retraites

– Dagelijks in beurtrol koken of meehelpen in de keuken 

– Tuinieren: onkruid wieden, oogsten van groenten en bessen,...

- Confituur en/of sap maken van onze bessen

- Je kan ook een paar keer meehelpen -indien je dit wenst- bij het oogsten van honing (gebeurt enkel ’s nachts!)
- ....

Mogelijke taken tijdens retraites: 

 • Ontbijttafel klaar zetten tegen 9u. en afruimen
 • Lunchtafel klaarmaken tegen 13u. en afruimen
 • Afwassen en keuken proper maken 
 • 's avonds samen met 'chef-kok Paul' het eten bereiden tegen 20u
 • Tafel dekken en afruimen
 • Afwassen
 • Als je deelneemt aan een retraite en je graag wenst iets creatiefs/ontspannend in te brengen tijdens de ochtend- en/of avondactiviteit, laat het ons op voorhand even weten!
 • Na afloop van retraite meehelpen met schoonmaken van gastenruimtes. 

  Als je niet deelneemt aan een retraite heb je de keuze of je al dan niet meehelpt met de specifieke taken tijdens periodes van retraites. Ook de gewone dagelijkse community-taken kunnen samen met Paul gedaan worden, in de namiddag ben je vrij om te doen wat je graag wenst. 
  ’s avonds na het avondeten kan je -indien je dit wenst- meedoen met het programma van de retraite. Deze worden ingevuld door ons, samen met de docent van de retraite, hiervoor wordt een vrije bijdrage gevraagd.
  De maaltijden worden tijdens retraites door Paul samen met enkele deelnemers van de community bereid en zullen we samen met de deelnemers van de retraite nuttigen. 

  Mogelijks gaan een aantal retraites niet door (omwille van onvoldoende deelnemers), dan volgen we met z’n allen weer de gewone dagindeling van de community.

 

Deelname Community:

Verblijf is op basis van vrije bijdrage. Met je vrije bijdrage is het fijn om de community uit de kosten te houden zodat het zichzelf kan blijven dragen. 

We vragen wel een voorschot te betalen van 50€/week voor je verblijf in de community zodat zowel jij als wij zeker zijn dat je plaats in de community gereserveerd is! Als je wenst deel te nemen vul dan onderstaand formuliertje in. Nadien bevestigen wij je deelname en bezorgen we je ons rekeningnummer waarop je het voorschot kan overschrijven.

Je aanvullende vrije bijdrage voor verblijfskosten, maaltijden, eventuele workshops kan je ter plekke doneren in de daarvoor voorziene pot.

Ter overweging: Jouw verblijf in de Bezenhof community kost min. 15 euro per dag. 


Eventuele supplementen (ter plekke te betalen):

- huren lakens: 8€ 

- gebruik wasmachine: 8€

   

Mogelijkheid om voordelig deel te nemen aan de eerste twee zomer retraites !

Dit super voordelige aanbod is enkel mogelijk indien je minimum 3 weken deelneemt aan de community (retraite meegerekend) en je dagelijks min. 4u meehelpt +
als je een handje meehelpt tijdens je retraite.

Deelname retraite: 300 € + vrije bijdrage voor verblijf en maaltijden

We vragen op voorhand een voorschot van 50€ per retraite + 50€ per week voor je verblijf in de community zodat zowel jij als wij zeker zijn dat je plaatsje gereserveerd is! Het  resterende bedrag voor de retraite(s) betaal je cash bij aankomst.
Je aanvullende vrije bijdrage voor verblijfskosten + maaltijden tijdens de retraite kan je ter plekke doneren in de daarvoor voorziene pot.


Laat via onderstaand formuliertje je voorkeur weten.  Wens je allebei de retraites mee te doen, laat dit dan ook even weten.
Opgelet! Wie wenst deel te nemen aan de retraite met Vedic Art (23 tem 29/7): hiervoor zijn nog 2 plaatsjes in een gedeelde kamer vrij (kamperen is nog mogelijk)

Tijdens de lichaamsgerichte retraite van 3 tem 9/8 is er nog 1 plaats voor een man in een 3 pers.kamer. Kamperen is nog mogelijk tijdens die week. 


Ter info: Normale prijs voor een retraite is gemiddeld 600 € (zie pagina retraites)


Na jouw inschrijving via onderstaand formuliertje bezorgen we jou het rekeningnummer.
Je inschrijving is pas definitief na betaling van het voorschot, dus wacht niet te lang om je plaats te reserveren!

 

Logies (zie ook bij Accommodatie):

 

 • Tijdens retraites: als je wenst deel te nemen aan een retraite, laat dit zo snel mogelijk weten, dan reserveren we je kamer en kan je het voorschot betalen. Pas dan is je inschrijving definitief! 
 • Voor community-leden die niet aan retraite meedoen: wacht niet te lang om een kamer te reserveren. Het is enkel mogelijk een kamer te delen tijdens retraites. Indien ze volzet zijn kan je ook nog kamperen.
 • In de zomer gebruiken we onze buitenkeuken
 • Met dit zomerweer doen we alle activiteiten buiten, mocht het regenen dan zitten we veilig droog onder een zeil en eten we onder het afdak van onze buitenkeuken.

Nog enkele tips:

 • Er zijn hier enkele instrumenten: grote en kleine djembé’s, een ukelele, een droomlier, klankschalen... maar als je (andere) instrumenten hebt die je bespeelt, breng die dan zeker mee om samen te musiceren en zingen.
 • Voorzie ook comfortabele en warme kleding omdat de avonden en ochtenden fris zijn, warme sokken of pantoffels, eigen handdoeken, biologische douchegel en shampoos. Lakens kan je zelf meebrengen of huren (8€).
 • Neem voldoende contant geld mee want er is geen bankcontactautomaat in de buurt.
 • We respecteren en genieten van de stilte en rust die hier aanwezig is. We maken enkel muziek samen in groep.
 • Wij zijn een plek voor herbronning en persoonlijke groei. Daarom willen we dat er niet gerookt wordt + ook geen alcohol of drugs op ons terrein. Je bent hier welkom als je op zoek bent naar een schone en gezonde plek om te zijn. Je bent voldoende in balans om jezelf emotioneel en psychisch te kunnen dragen in een groep.


 • Voor wie is deze gemeenschap?
  • Allen die geïnteresseerd zijn in gemeenschapsleven. Ook als je dit nog nooit hebt meegemaakt ben je zeker welkom om hiervan even te proeven. 
  • Deelnemers van de online Mindfulness retraite van I AM-SeeTrue die graag 's ochtends en/of 's avonds samen met anderen live (en online) wensen te mediteren.
  • Mensen die met een vrijwillige bijdrage, fysieke arbeid én met hun authentieke aanwezigheid graag willen meehelpen om zo deze plek fijner en mooier te maken.
  • Reizigers die even op 1 plek willen verblijven en een tijd niet hoeven na te denken over accommodatie én bereid zijn mee te helpen en te delen met anderen.

Algemene voorwaarden, zie bij Contact & Co | Het Bezenhof Herbronning